3 nackdelar med SMSlån

Funderar du på om ett SMSlån från smslån.io är den rätta finansieringshjälpen för dig? Ett SMSlån kan absolut vara lösningen (och inte minst räddningen) när du är i akut behov av pengar, men låneformen kan också sätta käppar i hjulen och påverka din ekonomi negativt. Precis som med andra typer av lån finns det nackdelar med att ansöka om SMSlån och här reder vi ut vilka de tre största nackdelarna är.

Att låna pengar från en bank eller långivare är egentligen aldrig till din fördel. Det bästa är om du kan spara ihop pengarna du behöver på egen hand, men det är inte alltid som detta är möjligt. Detta gäller inte minst när det kommer till stora belopp där du vill köpa ett hus eller en bil, men även vid mindre utgifter kan du behöva finansieringshjälp. Ett SMSlån behöver inte innebära problem, men det förutsätter att du väljer en bra långivare och att du verkligen lånar ansvarsfullt. Du behöver t.ex. ta hänsyn till din ekonomi och återbetalningsförmåga så att du inte riskerar att hamna hos inkasso eller Kronofogden.

Hög ränta med SMSlån
En av de största nackdelarna med ett SMSlån är att du kommer behöva tampas med en ganska hög ränta. Den höga räntan fungerar som ett utbyte mot att du får pengarna på ditt konto inom bara 15 minuter efter signering. Exakt vilken ränta du kommer att få är naturligtvis individuellt och beror bland annat på din kreditvärdighet och valet av långivare. Det är inte ovanligt att den nominella räntan ligger på 20 – 42,5 %, vilket är mycket hög om du jämför med t.ex. privatlånet. Detta behöver inte vara en nackdel i sig, men det innebär naturligtvis högre kostnader för dig som låntagare.

Snabb återbetalningstidVäxa med pengarEtt SMSlån är inte för den med en dålig eller obalanserad ekonomi. Du behöver nämligen kunna hantera en mycket snabb och snäv återbetalningstid om du väljer den här typen av lån. Visst är det skönt (och alltid positivt) att bli av med skulden snabbt, men är det för snabbt kan det vara svårt att hinna med i svängarna. Lånar du ett lägre belopp kan du räkna med att pengarna ska vara banken tillhanda inom 14-30 dagar från lånedatumet. För större belopp kan du få längre tid på dig, men det är ovanligt med mer än 90 dagar. Därför bör du alltid vara säker på att du kan klara av att betala tillbaka lånet och att du bara är i behov av tillfällig finansiering.

Låga lånebelopp
SMSlån är framtagna för att vara så enkla som möjligt. De ska vara enkla att betala ut, enkla att ansöka om och ha enkla krav. Därför faller det sig naturligt att lånebeloppen inte är speciellt höga. Den här typen av lån passar bara om du är i behov av en mindre summa pengar, där 500-10 000 kronor är lånebeloppen som vanligtvis erbjuds. Vill du låna mer pengar än så är det inte ett SMSlån du kommer kunna använda dig av, utan då är det bättre att du använder en låneförmedlare för att hitta ett privatlån istället. Mindre än 500 kronor brukar dock ingen långivare erbjuda – förutsatt att du inte väljer kreditkort att handla med.